Home »

 
 

Groep 3A

 
 

Hallo allemaal,

Wij zijn de leerlingen van groep 3a op Brede School Het Palet. Onze klas zit in het lokaal waar vroeger groep 4 zat. Nu is groep 4 verhuisd naar een ander lokaal zodat groep 3a en groep 3b naast elkaar zitten. Dit is heel fijn omdat we dan ook dingen samen kunnen doen en dingen van elkaar kunnen lenen. Wij zitten met 21 kinderen in onze klas. Onze klas is heel gezellig! De leukste van de school!

De kinderen uit onze klas zijn: Rianne, Robin, Jamie, Julian, Hendrik, Sabrin, Rose, Kayleigh, Jayden, Amin, Sam, Timo, Isis, Minke, Dunya, Lean, Marith, Sarah, Sena, Bram en Gamze.

Onze juf is juf Gerda. Zij is er op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op woensdag is juf Wendy onze juf.

We hebben elke maandag gym van 12.30 – 13.30 uur. Meester Branko geeft ons gymles in de gymzaal bij De Blokweer. We lopen met de hele groep naar de gym toe en kleden ons zelf om. Dit gaat al heel erg goed!

We spelen elke dag van 10 tot 10.15 uur buiten op het plein beneden en op vrijdag altijd in de speeltuin. Onze grote pauze is op het dakplein, behalve op donderdag omdat we dan met Meester Willem naar de voetbalkooi/speeltuin mogen. De grote pauze is altijd van 11.45 tot 12.15 uur. Daarna eten we met z’n allen in de klas. Soms leest de juf dan voor of we kijken naar Huisje Boompje Beestje. We praten dan ook vaak over hoe het is gegaan in de pauze en of er dingen goed zijn gegaan of minder goed.

Groep 3 begint de dag altijd met het planbord. We werken dan in vaste groepjes van 3 kinderen. Je zit elke dag ergens anders ingedeeld. De schrijftafel, werkblad groepje, taalkast, rekenkast en 2 groepjes op de computer. De computer vinden we het leukst. Op de computer leert Zoem de bij ons lezen. Het ene groepje doet spelletjes in de speeltuin (spelling) en het andere groepje mag in de dierentuin (woordenschat).

Na het planbord gaan we verder met taal. We werken met Veilig Leren Lezen, Kim versie. Zoem de bij leert ons alle letters. Zodra we een nieuwe letter leren, gaan we deze ook gelijk leren schrijven. Schrijven is wel heel moeilijk maar de juf zegt altijd `van proberen kun je leren` dus het maakt niet uit als het niet altijd even goed lukt.

Na de kleine pauze gaan we altijd nog even door met taal. Dit is altijd veel werk en als we klaar zijn mogen we lezen in allerlei leuke leesboekjes. Na de grote pauze gaan we rekenen. We hebben het al over vormen gehad, kilo, geld, meters en centimeters. Ook leren we eerst de cijfers goed schrijven. En dan natuurlijk alle sommen. Dit jaar leren we alle sommen tot 20. Echt heel erg leuk. De juf vindt rekenen ook erg leuk en dat is wel heel fijn.

We mogen altijd ons rood/groene kaartje op rood leggen als we iets niet snappen. De juf kan niet altijd gelijk komen, dus werken we even met iets anders door. Zodra de juf kan, komt ze dan helpen. Dit gaat erg goed.

Natuurlijk knutselen wij ook! Elke dinsdagmiddag wordt er iets leuks geknutseld. We hebben een boekenlegger gemaakt, een vliegende zoem en een zoem op papier. Ook maken we nog een vlieger met onze foto erop. O ja, de verjaardagskalender en er zal nog veel volgen.

Tekenen doen we ook, we hebben soms een tekenopdracht maar we hebben ook een blanco schriftje in ons kastje waar we soms in mogen tekenen.

Elke maand praten we over de nieuwe verkeerskalender van School op Seef. En kijken we huisje boompje beestje over verkeer. Onze school vindt het heel belangrijk dat we veel weten over het verkeer en ons veilig gedragen op de stoep en fietsend op de straat. Ook hebben we twee praktijklessen op school. De ene dag oefenen we met fiets opdrachten en de tweede praktijkdag doen we een educatieve wandeling rondom de school

Het is heel leuk in onze klas en we hebben zin in een heel leuk schooljaar!

Groetjes van ons allemaal.