Home »

 
 

Groep 3/4

 
 

Hallo allemaal,

IMG_7134

Wij zijn de leerlingen van de nieuwe combinatie groep 3 /4 op Brede School Het Palet. Onze klas is in de oude juffen en meester kamer vlakbij de reguliere groep 3 en de reguliere groep 4. Deze groepen werden zo groot dat er nu een nieuwe klas gemaakt is. Wij zijn maar een kleine klas: 8 kinderen uit groep 3 en 8 kinderen uit groep 4.

De kinderen uit groep 3 zijn: Olivier, Justen, Stijn, Keano, Zoë, Fiènna, Isa en Amy.

IMG_7035

De kinderen uit groep 4 zijn: Yasin, Hamza, Axel, Pepijn, Rayan, Lenthe, Bo en Nikki.

IMG_7005

Onze juf is juf Gerda. Zij is op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag onze juf. Op de vrijdagen gaan wij naar de reguliere groepen 3 en 4. Juf Marianne is voor de groep 3 kinderen op vrijdag onze juf. Juf Liesbeth is voor de groep 4 kinderen op vrijdag onze juf.

Ook gymen en zwemmen wij met de reguliere groepen 3 en 4. Op maandagochtend van 08.30-09.30 uur zwemt de hele groep 4 met juf Liesbeth in zwembad De Blokweer. Wij lopen dan met juf Liesbeth mee terug naar school.

IMG_7049 IMG_7117 IMG_7089

Gym is altijd op vrijdag. Groep 3 gaat gelijk om 08.30 uur gymen. Juf Marianne is op vrijdag onze juf, dus lopen we met haar mee terug naar school. Groep 4 gaat onder schooltijd gymen om 09.30 uur. Het is leuk om dat alle andere kinderen uit de groep te zien. Ook in de pauze van 10.00-10.15 uur en van 11.45-12.15 zien we alle kinderen. De juf zorgt er ook voor dat we leuke dingen samen kunnen doen met de andere groep, zoals een les over de bibliotheek en lezen. Of als er een knutsel opdracht is die we samen kunnen doen. Straks met de Kinderboekenweek, Sinterklaas en Kerst gaan we ook veel samen doen.

IMG_7034 IMG_7029

Groep 4 begint de dag altijd met schrijven en het lezen van het Estafette leesboek en vloeiend en vlot. In die tijd legt de juf taal uit aan groep 3 (Veilig Leren Lezen Kim versie). Als groep 3 aan de slag kan, doet de juf met groep 4 Estafette.

IMG_6994 IMG_6995 IMG_6998

Na de kleine pauze gaat groep 3 eerst lezen en legt de juf aan groep 4 het rekenen uit. Zodra groep 4 dan aan de slag is, gaat de juf met groep 3 rekenen. ’s Middags werkt groep 3 met het planbord (klik klak boekje, veilig gespeld, letterdoos, stempelen, software, picolo rekenen en taal, leesboekjes etc) en gaat de juf met groep 4 aan de slag met taal, spelling, woordenschat en begrijpend lezen. Aan het einde van de dag mag groep 4 nog even spelen/tekenen en kan de juf nog met groep 3 woordenschat en spelling doen.

IMG_6997 IMG_6999 IMG_6996

We moeten goed zelfstandig kunnen werken zodat de juf met de andere groep bezig kan zijn terwijl de andere groep werkt. Daarom werken we met een stoplicht. Rood betekent dat we stil werken en de juf niet mogen storen. Oranje dat we wel zachtjes mogen overleggen. Bij groen mogen we overleggen maar ook de juf dingen vragen.

We mogen altijd ons rood/groene kaartje op rood leggen als we iets niet snappen. De juf kan niet altijd gelijk komen, dus werken we even met iets anders door. Zodra de juf kan, komt ze dan helpen. Dit gaat erg goed.

We doen ook elke week een biologie les. We hebben al geleerd hoe de bijen honing maken (groep 3) en hoe een rups kan uitgroeien tot een vlinder (groep 4).

Natuurlijk knutselen wij ook! Elke maandag wordt er iets leuks geknutseld. We hebben een boekenlegger gemaakt, en maken nu een vlieger met onze foto erop. O ja, de verjaardagskalender en er zal nog veel volgen.

Tekenen doen we ook, we hebben soms een tekenopdracht maar we hebben ook een blanco schriftje in ons kastje waar we soms in mogen tekenen.

IMG_7088 IMG_7001 IMG_7084

Het is heel leuk in onze klas en we hebben zin in een heel leuk schooljaar!

Groetjes van ons allemaal.

IMG_7135