Home »

 
 

Groep 4

 
 

Hallo allemaal!

Wij zijn de kinderen van groep 4.

Anna, Baykan, Britt, Celia, Dean, Dylan, Eliza, Fiènna, Fleur, Ghalil, Isa, Jayda, Jinte, Johannes, Julian, Justen, Keano, Kiki, Lotte, Luna, Max, Metin, Michelle, Milan, Nick, Olivier, Rayan, Seb, Stijn, Zoë.

We hebben een juf en een meester. Op maandag, dinsdag en vrijdag is juf Liesbeth er en op woensdag en donderdag meester Marlon. We vinden het ook fijn dat juf Daphne, juf Hakima en juf Astrid met ons de moeilijke werkjes oefenen in kleine groepjes.

We gaan er met zijn allen een leuk jaar van maken waarin we heel veel leren. We werken in groep 4 met de taalmethode Taalactief. We leren in echte schriften te schrijven met taal en voor spelling en woordenschat gebruiken we werkboeken. Ook krijgen we begrijpend lezen. Dat vinden we erg leuk want “Nieuwsbegrip” gaat altijd over iets dat echt in het nieuws is en we kijken er filmpjes over op het digibord.

  

Schrijven en lezen zijn heel belangrijk in groep 4. We gaan aan elkaar schrijven, leren de hoofdletters schrijven en bij het lezen proberen we allemaal AVI E4 te halen aan het eind van het jaar. De leesmethode Estafette vinden we heel leuk. Deze methode werkt met het digibord, in het werkboek staan allerlei leuke opdrachtjes en er horen verschillende leesboekjes bij. We leren veel nieuwe woorden en gaan steeds sneller en beter lezen.

Wij hebben 2 boekenkasten in onze klas met leesboeken, strips en informatieboeken.

Het rekenen wordt al een stuk moeilijker. We werken met de methode “Reken zeker”, we krijgen sommen tot 100 en leren de tafels 1 t/m 10. Natuurlijk oefenen we ook het rekenen met geld, klokkijken en meten. Ons digitale schoolbord helpt ons daar heel goed bij.

Op maandag gaan we zwemmen en op donderdag gymmen we. Ook doen we veel aan de expressievakken: we knutselen, tekenen, zingen en doen mee aan dramavakken.

 Natuurlijk hebben we biologie en verkeer. Met de verkeerslessen van “School op Seef”, gaan we buiten oversteken en bekijken we o.a. de weg van huis naar school. De fietsoefeningen zijn heel leuk maar ook een beetje moeilijk. Bij biologie doen we zoveel mogelijk met echte natuur: vlinders, bloemen, lucht,… Het is daarom ook fijn dat de kinderboerderij zo lekker vlak naast onze school staat, zodat we af en toe een bezoekje kunnen brengen.            

In groep 4 werken we met dag- en weektaken. Zo leren we zelf ons werk te plannen en te kiezen wanneer we bepaalde dingen maken. Oefenwerk en taken waarbij we werken met laptops vinden we ook heel leuk.

We hebben geregeld een klasvergadering, dan praten we over de regels in de groep. Welke regels zijn er, wat gaat er al heel goed en wat kan nog beter. We mogen dan steeds met iemand anders uit de klas praten over wat er goed gaat en hoe we dingen doen.

Als we goed luisteren en goed werken, krijgen we een krul. Als we drie krullen hebben doen we een spelletje. Soms verdienen we wel 9 krullen op een dag en doen we dus wel 3 spelletjes. Tafelkoning is b.v heel leuk, net als “De juf zegt” of het spelletje “Appeltaart”.

Dit was het voor nu. Over een poosje zullen we weer andere dingen vertellen op deze website. Tot dan!

Groep 4