Home »

 
 

Groep 5

 
 

Hallo allemaal,

Wij zijn groep 5 van basisschool Het Palet. Bij ons zitten dit jaar 32 gezellige kinderen in de klas. En onze meester Recep en Marlon natuurlijk.

In onze groep hebben wij een motto dat luidt: “wat je doet, moet je goed doen” en dat proberen wij. In groep 5 krijgen we dit jaar voor het eerst Geschiedenis, Aardrijkskunde en Engels wat we erg leuk vinden.

Met aardrijkskunde leren we hoe je van een luchtfoto een plattegrond kan maken. Wat is een legenda? Hoe lees je een kaart?

Wij zijn hard tafels aan het oefenen. Daarbij is belangrijk dat we ook deeltafels kennen (8×7=56 en 56:8=7). Klokkijken, gewichten, afstand en inhoud oefenen we ook. En zo’n digibord is daarvoor super handig.

Drama, muziek, dans, handvaardigheid en tekenlessen zijn ook erg leuk en gezellig bij ons. Om de drie weken mogen met de andere leerlingen van groep 6, 7 en 8 in tien tallen een zelf gekozen expressie onderdeel volgen en daarna dat presenteren aan de andere leerlingen.

Wij zijn trots op dat we zijn, wie we zijn. Dat we weten wanneer we gek kunnen doen en wanneer we weer serieus moeten zijn. En de gezellige sfeer in onze groep. Het wordt vast een leerzaam en vooral gezellig jaar voor ons.

De groeten allemaal,

Groep 5