Home » Archief » crowdfunding actie meester Willem

 
 

crowdfunding actie meester Willem

 
 

We zijn een crowdfunding actie begonnen voor meester Willem. Op facebook (https://www.facebook.com/CrowdfundingWillem/) kunt u hier alles over lezen.

Misschien heeft u afgelopen zaterdag meester Willem en zijn vrouw Rita op televisie gezien bij het programma Kassa van de VARA? Zij hebben in 2003, op aanraden van een maatschappelijk werker bij de sociale werkplaats een doorlopend krediet afgesloten bij Interbank, met wat nu blijkt, een woekerrente. De situatie lijkt uitzichtloos. U kunt de uitzending hier terugkijken http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/352376/Kassa.html#

En dat terwijl meester Willem zelf zoveel voor anderen doet! Zo organiseert hij samen met zijn vrouw bingo’s om geld op te halen voor tablets voor de kinderen van onze school. En natuurlijk niet te vergeten zijn acties om afval te scheiden. Goed voor het milieu en voor de schoolkas! Ook gaat hij met alle groepen van de school om beurten naar de voetbalkooi en zorgt hij er voor dat deze er altijd keurig uitziet. De kinderen vinden het heerlijk om in de voetbalkooi en de speeltuin ernaast te spelen. Zonder meester Willem zou dit heel erg lastig worden, vanwege ons continurooster en omdat de leerkrachten dan pleinwacht of even pauze hebben.

We willen met deze actie een substantieel bedrag bij elkaar krijgen, om zo een andere geldverstrekker te interesseren de polis over te nemen tegen normale condities. Op deze manier hopen we dat de nieuwe polis, binnen een voor meester Willem en Rita haalbare termijn, afgelost kan worden en ze over een paar jaar van een welverdiend en zorgeloos pensioen kunnen gaan genieten.

Kassa heeft lucht gekregen van onze actie en zij hebben ons uitgenodigd, om met een aantal collega’s en een paar kinderen uit groep 8 hierover te komen vertellen. Meester Willem en zijn vrouw zullen ook van de partij zijn. Aanstaande zaterdag, 7 mei om 19.05 uur, zijn wij te zien op NPO 1. Allemaal kijken dus!

Er zijn al wat ouders en andere betrokkenen met plannen voor een actie om geld bij elkaar te krijgen en toezeggingen van schenkingen. Super! Als u of uw kinderen ook bij willen dragen zijn we daar natuurlijk heel erg blij mee. Dit kan met een actie en/of met storten van geld op NL23 TRIO 0197 9366 60 t.n.v. St Geldbelangen te Koudum, onder vermelding van CF-Willem. Maar het kan ook al heel simpel door de Facebookpagina leuk te vinden en vervolgens uw Facebook vrienden uit te nodigen hetzelfde te doen, om zo meer bekendheid te geven aan onze actie.

Alvast bedankt!