Home »

 
 

Groep 5/6

 
 

Hallo allemaal, 

Wij zijn groep 5/6 van basisschool Het Palet. Bij ons zitten 16 gezellige kinderen in de klas. En onze meester Recep en juf Daphne natuurlijk. 

In onze groep hebben wij een motto dat luidt: “Wat je doet, moet je goed doen!” en dat proberen wij dan ook. In groep 5 krijgen we dit jaar voor het eerst Geschiedenis, Aardrijkskunde en Engels, wat we erg leuk vinden.  

Met aardrijkskunde leren we hoe je van een luchtfoto een plattegrond kan maken. Wat is een legenda? Hoe lees je een kaart? En nog veel meer. In groep 6 gaan we hiermee verder in de nieuwe lessen. 

Wij zijn in groep 5 ook hard de tafels aan het oefenen. Daarbij is het belangrijk dat we ook de deeltafels kennen (8×7=56 en 56:8=7). Klokkijken, gewichten, afstanden en inhoud oefenen we ook.  In groep 6 leren we cijferen, staartdelingen en maken we kennis met breuken. Iedere week hebben we een weektaak die we vrijdag af moeten hebben. 

Drama, muziek, dans, handvaardigheid en tekenlessen zijn ook erg leuk en gezellig bij ons. Om de drie weken mogen we met de andere leerlingen van groep 6, 7 en 8 in tientallen een zelfgekozen expressie onderdeel volgen en dit daarna presenteren aan de andere leerlingen. 

Wij zijn trots op dat we zijn, wie we zijn. Dat we weten wanneer we gek kunnen doen en wanneer we weer serieus moeten zijn. Ook zijn we meer dan tevreden met de gezellige sfeer in onze groep. Het wordt vast een leerzaam en vooral gezellig jaar voor ons. 

De groeten allemaal, 

Groep 5/6