Home »

 
 

Groep 5

 
 

Hallo allemaal,

Wij zijn groep 5 van basisschool Het Palet. We zitten met 22 kinderen en meester Marlon in het gebouwtje naast de school. We noemen dit gebouw het “Italiaanse Paleis”. We hebben gelukkig onze eigen wc’s, stromend water en zelfs licht. Als het buiten warm is, is het binnen nog warmer en als het buiten echt koud wordt doen we de kachel aan.

In groep 5 krijgen we dit jaar voor het eerst Geschiedenis, Aardrijkskunde en Engels wat we erg leuk vinden.

Met aardrijkskunde leren we hoe je van een luchtfoto een plattegrond kan maken. Wat is een legenda? Hoe lees je een kaart?

Wij zijn hard tafels aan het oefenen. Daarbij is belangrijk dat we ook deeltafels kennen (8×7=56 en 56:8=7). Klokkijken, gewichten, afstand en inhoud oefenen we ook. En zo’n digibord is daarvoor super handig.

Drama, muziek, dans, handvaardigheid en tekenlessen zijn ook erg leuk en gezellig bij ons. Om de drie weken mogen we met andere leerlingen van groep 6, 7 en 8 in kleine groepen zelf gekozen expressie lessen volgen .Daarna presenteren we dat aan de andere leerlingen van de school. Deze creamiddagen zijn voor ons nieuw dit jaar.

We zijn een klas die heel hard kunnen werken en ook heel hard kunnen lachen. Samen met de meester hebben we afspraken gemaakt zodat we de leuke en gezellige sfeer in de klas kunnen behouden.

Superdegroetjes,

Groep 5